Bijlessen

Even iets heel anders: sinds een half jaar geef ik bijlessen in taal. Werkwoordspelling, zinsontleding en begrijpend lezen (alle onderdelen). Geschikt voor kinderen vanaf groep 7 en 8, maar ook voor middelbare scholieren en volwassenen zijn er bijlessen mogelijk.

Bijlessen dankzij mijn dochter

Mijn dochter Loïs kreeg eind groep 7 een voorlopig middelbare schooladvies dat niet bij haar paste. Ze had echt meer in haar mars dan er op school uitkwam, dat had ik tijdens het thuisonderwijs wel gezien. Ook zag ik een verschil tussen haar Cito-uitslagen en de ‘gewone’ klasresultaten. En het viel me op dat ze tekeningen maakte tijdens het leren, om de materie beter te begrijpen.

Ik begon me af te vragen of ze misschien net iets anders nodig had dan dat er standaard wordt aangeboden? Misschien begreep ze de Citovragen niet zo goed? Kon ik haar misschien helpen?

Ik besloot haar bijles te geven en uit te pluizen hoe Cito dat wat ze op school krijgen, bevraagt. Het liep wel een beetje uit de hand; het resulteerde in een heel lesprogramma, waarin ik de basiskennis herhaal, op een manier dat dit aansluit op de Citotoets. Al snel nam ik een paar klasgenootjes van haar onder mijn hoede en groeide het uit tot een bijlesklasje.

Ik vond het zo leuk om te doen en de eindresultaten van de kinderen waren zo goed, dat ik bijles wil blijven geven.

BEGRIJPEND LEZEN

Begrijpend lezen telt zwaar mee en is hét onderdeel waar heel veel kinderen moeite mee hebben. Er wordt vaak gezegd dat je ze dit onderdeel niet kunt leren, dat ze dit kunnen of niet. Ik ben het daar niet mee eens!! Je kunt kinderen echt een aantal handvatten en inzichten geven, waardoor ze teksten beter begrijpen, weten waar ze vooral op moeten letten en waardoor ze snappen wat Cito eigenlijk van ze vraagt.

OVER MIJ

Nee, ik heb geen pabo gedaan. Nee, ik heb geen didactische aantekening. MAAR: ik ben een communicatieprofessional, al jarenlang dagelijks met taal en teksten bezig, was een kei op de middelbare school in samenvatten en structureren en de kinderen die ik tot nu toe in de klas heb gehad zijn allemaal in korte tijd minimaal een of twee niveau's omhoog gegaan.

REVIEWS:

Hieronder een aantal reacties van ouders en kinderen:

N. Uzulmez, moeder, dochter groep 8: "Uitstekende bijles gehad voor mijn dochter. Marike was zeer vriendelijk en sociaal. Er wordt goed gekeken waar hulp bij nodig is en de ouders worden goed op de hoogte gehouden.Mijn dochter was hartstikke tevreden met de manier waarop de lessen werden verzorgd. Enorme aanrader naar andere ouders."

R.X. Ozupek, groep 8: "Ik krijg goed uitleg bij de lesstof waar ik zwak in ben. Als ik iets niet begrijp, wordt het nog eens uitgelegd. Ik kan altijd mijn vragen stellen en krijg duidelijke antwoorden. Bedankt voor de bijlessen Marike, ze hebben mij goed geholpen."

Leerlinge groep 8: "De bijlessen van Marike hebben me in een rap tempo van mavo naar havo/vwo gebracht. Ik bof dat ik deze bijlessen heb gehad, anders had ik een advies dat niet bij mij past!"

 

PAKKETTEN EN TARIEVEN:

In 10 lessen van een uur kunnen we alle onderdelen van begrijpend lezen behandelen. Dit is wel een snelcursus. Wil je dat de kennis beter blijft hangen? Dan zou ik voor het pluspakket kiezen.

WAT BASISPAKKET PLUSPAKKET
10 LESSEN VOOR €250,- 15 LESSEN VOOR €375,-
Alle onderdelen begrijpend lezen V V
Minimaal 3 en maximaal 4 kinderen per bijles V V
Maatwerk waar nodig V V
Inclusief nakijken en bespreken huiswerk V V
Updates voor ouders na iedere les V V
Thee, groente en fruit + verantwoorde tussendoortjes V V
Lessen in rustige thuisomgeving V V
Extra oefenen op lastige onderdelen V
Herhaling V
Extra citotraining V

 

OVERIGE PAKKETTEN:

>Begrijpend lezen intensief pakket: 10 lessen voor 375,-

Zie basispakket, maar dan met 2 leerlingen per klasje

>Begrijpend lezen intensief pluspakket : 15 lessen voor 560,-

Zie basis pluspakket, maar dan met 2 leerlingen per klasje

>Werkwoordspelling pakket: 5 lessen voor 125,-

Minimaal 3 en maximaal 4 kinderen per bijles

>Zinsontleding pakket: 5 lessen voor 125,-

Minimaal 3 en maximaal 4 kinderen per bijles

VERDER:

*Losse privélessen zijn ook mogelijk

*Bijboeken van lessen (per klasje) ook mogelijk

*Lesdagen en -tijden in overleg

*Langere lessen ook mogelijk in overleg

*Snelcursussen en bijspijkeren in vakanties ook mogelijk

*Zelf klasje samenstellen? Graag zelfs! Meld jouw kind bij voorkeur aan met 2 of drie andere kinderen. Dan hebben we meteen een klasje dat kan starten.